Парубій наполягає на негайному звільненні українських моряків

Парубій наполягає на негайному звільненні українських моряків

Укрінформ
Українські моряки, які були захоплені путінським режимом, мають бути звільнені негайно.

На цьому у вівторок, 27 листопада, наголосив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час спілкування з журналістами у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, де тривали його переговори з керівництвом НАТО і Європарламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні наші моряки перебувають у заручниках путінського режиму, над ними здійснюється суд. І в Європарламенті, і в НАТО я порушив це питання як невідкладне. Воно непросте. Але його не можна відкладати «в довгий ящик» і треба вирішувати негайно. Саме тому я закликав наших партнерів зробити негайні та публічні оцінки цих подій, послати дуже сильні сигнали Путіну, щоб це питання було вирішено в найближчий період. Звичайно, це питання хвилює всіх українців і всю Україну», - сказав Парубій.

Читайте також: Парубій закликає НАТО збільшити присутність військових кораблів в Чорному морі

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», рейдовий буксир «Яни Капу». На них перебувало 24 моряки, шестеро були поранені.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Читайте також: Воєнний стан не завадить проведенню Об'єднавчого собору в Україні - Парубій

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон «Про затвердження указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» на 30 днів в 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-