Могеріні закликала РФ негайно звільнити захоплених українських моряків

Могеріні закликала РФ негайно звільнити захоплених українських моряків

Укрінформ
Високий представник ЄС з питань Спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні закликала до негайного звільнення українських кораблів та їх екіпажів, які були захоплені 25 листопада в Азовському морі.

Відповідна заява розміщена на її сторінці у соцмережі Twitter.

«Розвиток, який відбувся в Азовському морі, є неприйнятним. Перебуваю у контакті з Павлом Клімкіним та Христею Фріланд відучора для координації в реагуванні. Посли ЄС зустрілися сьогодні й продовжать обговорення завтра. Ми закликаємо всіх до стриманості. Ми очікуємо, що Росія негайно звільнить українські екіпажі й кораблі», - йдеться у заяві.

Читайте також: Меркель заявила Путіну про необхідність деескалації в Керченській протоці

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії обстріляли та захопили у Керченській протоці українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На захоплених суднах перебували 23 моряки, шістьох із них поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-