Туск обіцяє зробити все для консолідації ЄС на підтримку України

Туск обіцяє зробити все для консолідації ЄС на підтримку України

Укрінформ
Президент Європейської Ради Дональд Туск у ході телефонної розмови з Президентом Петром Порошенком запевнив, що зробить усе можливе для консолідації позиції країн ЄС на підтримку України.

Про це інформує прес-служба Глави держави.

"Президент Європейської Ради запевнив, що зробить усе можливе для консолідації позиції країн Європейського Союзу на підтримку України у її відсічі російській агресії та щодо продовження політики санкцій", - зазначається у повідомленні.

У ході розмови Петро Порошенко проінформував щодо агресії Росії проти України в акваторії Керченської протоки.

При цьому усі дії щодо українських моряків та кораблів було названо брутальним порушенням норм міжнародного права і, зокрема, Будапештського меморандуму.

Читайте також: Порошенко закликав ЄС посилити санкційний тиск на Росію

Дональд Туск висловив занепокоєння через агресивні дії Росії та ескалацію ситуації і оголосив про повну підтримку України.

Співрозмовники домовилися продовжити контакти на найвищому рівні.

Раніше у понеділок Глава держави провів телефонні перемовини з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом і президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання РНБО 25 листопада Президент Петро Порошенко заявив, що планує 26 листопада розповісти про агресію росіян в Азовському морі генсеку НАТО і лідерам ЄС.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії захопили три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами в Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує введення воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про введення воєнного стану.

О 18:00 за київським часом відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-