Порошенко і Столтенберг домовилися про термінове засідання Комісії Україна-НАТО

Порошенко і Столтенберг домовилися про термінове засідання Комісії Україна-НАТО

Укрінформ
Президент Петро Порошенко і генсекретар НАТО Єнс Столтенберг під час телефонної розмови у понеділок домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання Комісії Україна-НАТО.

Про це повідомив у Facebook прес-секретар Глави держави Святослав Цеголко.  

"Порошенко і Столтенберг домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання Комісії Україна-НАТО через агресію Росії. Президент України та генсек Північноатлантичного альянсу обговорили загрози регіональній безпеці внаслідок непередбачуваних дій Росії. Під час розмови було домовлено продовжити контакти на найвищому рівні", - написав він.

Зазначається, що Президент проінформував генсекретаря НАТО про брутальний акт агресії Росії проти України в Азовсько-Чорноморській акваторії та дії України у відповідь, в тому числі можливе запровадження режиму воєнного стану.

Глава держави закликав Столтенберга посилити міжнародний тиск на Росію задля негайного звільнення українських моряків та кораблів.

Генсек НАТО висловив підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і закликав Росію дотримуватися норм міжнародного права та свободи судноплавства в акваторії Азовського та Чорного морів.

Читайте також: Нацкорпус на Банковій вимагає розірвати угоду з Росією щодо Азовського моря

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання РНБО Президент Петро Порошенко заявив, що планує 26 листопада розповісти про агресію росіян в Азовському морі генсеку НАТО і лідерам ЄС.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії захопили три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами в Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує введення воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про введення воєнного стану.

О 18:00 за київським часом відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-