Українці знову гинуть через дії Кремля, як було під час Голодомору - Турчинов

Українці знову гинуть через дії Кремля, як було під час Голодомору - Турчинов

Укрінформ
Кремль, як і майже століття тому, коли українці гинули від голодоморів, нині знову є винуватцем трагедії і загибелі найкращих синів і дочок України, але ворогові не вдасться здолати українського народу.

Про це йдеться у зверненні секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів.

“Сьогодні на українській землі знов точаться бойові дії, гинуть найкращі сини і доньки нашої країни. І як майже століття тому, головним винуватцем трагедії є Кремль. Але ворогові нас не здолати! Ми маємо перемогти! Перемогти заради себе, заради тих мільйонів невинно закатованих, хто мріяли про свою вільну Україну!”, - підкреслив Турчинов.

За його словами, зрежисований голодомор був черговим жахливим поступом “тоталітарної махіни", репресивним ланцюгом, яким намагалися задушити спротив українців.

“У ті страшні часи шматок хліба коштував подекуди більше за життя. Вмирали спочатку сотні, потім - тисячі, згодом - мільйони... А поряд із селами, що голодували, гнили мільйони пудів хлібу”, - нагадав секретар РНБО.

Читайте також: Гройсман: Українське село перетворилося на смертельну пустку під час Голодомору

Він також наголосив, що аби не допустити розголосу, усіх, хто намагався донести до світу правду про те, що коїться в Україні, знищували сталінські кати.

Турчинов зауважив, що головною метою комуністичного режиму було прагнення повністю знищити традиції українців, нашу духовну культуру, пам’ять, придушити визвольний рух і зламати одвічне прагнення до свободи.

Секретар РНБО закликав згадати всіх, хто страждав від Голодоморів, і жертв цієї трагедії та запалити о 16-ій годині свічку пам’яті.

Як повідомлялося, у суботу, 24 листопада, в Україні відзначається День пам'яті жертв голодоморів.

День пам’яті жертв голодоморів відзначається щорічно в четверту суботу листопада на підставі президентських указів 1998 та 2007 років. У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-