ГПУ і САП мають матеріали на 20 депутатів, які незаконно отримують компенсацію за житло

ГПУ і САП мають матеріали на 20 депутатів, які незаконно отримують компенсацію за житло

Укрінформ
У Генпрокуратурі і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі знаходяться матеріали відносно 20 народних депутатів, які отримують незаконні компенсації з держбюджету за оренду житла. 

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко після засідання Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, відповідаючи на запитання, чи готуються нові подання на народних депутатів.

"Зараз і в ГПУ, і в САП є матеріали, за якими в нас буде достатньо складна ситуація. Це понад 20 народних депутатів, які отримують компенсації за житло, маючи при цьому житло в Києві та 30-кілометровій зоні, передбаченій законом", - сказав він.

За словами генпрокурора, депутати, що незаконно отримують компенсації за житло, є небідними і належать до всіх парламентських фракцій.

Читайте також: Березкін купив майновий комплекс у Чорноморську за кредит Ощадбанку - ГПУ

"Тому як буде з кворумом на комітеті з їхньою необхідністю утримуватися від голосування через конфлікт інтересів, мені важко сказати. Доведеться ходити (з поданнями на народних депутатів - ред.) або по одному, або відразу виходити до зали ВР", - додав Луценко.

Як повідомлялося, раніше журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" з'ясували, що 170 народних депутатів отримують державну компенсацію на оренду житла в Києві, із них 120 задекларували мільйони заощаджень, а щонайменше 25 мають житло у столиці чи елітному передмісті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-