Рада міністрів ЄС розгляне ситуацію в Україні

Рада міністрів ЄС розгляне ситуацію в Україні

Укрінформ
Рада міністрів закордонних справ ЄС у понеділок, 19 листопада, під головуванням Верховного представника ЄС з питань Спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні розгляне широке коло питань міжнародної політики.

Серед питань – ситуацію, що склалася в Україні у зв’язку із проведенням Росією незаконних виборів на окупованих територіях Донбасу, а також з огляду на провокаційні дії Росії в Азовському морі та мілітаризацію регіону.

Порядок денний зустрічі міністрів оприлюднено на офіційному сайті Євросоюзу. 

"Рада ЄС обміняється думками щодо розвитку останніх подій в Україні, зокрема ситуації в Азовському морі та "виборів" у так званих "ЛНР" та "ДНР". Міністри можуть також обговорити процес реформ в Україні та їх підтримку з боку ЄС", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Євросоюз пропонує розтягнути Brexit ще на два роки

Євросоюз нагадує, що під час саміту ЄС -Україна, який відбувся 9 липня, європейська сторона наголосила на незмінній підтримці незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Під час саміту ЄС і Україна підтвердили також зобов’язання щодо зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС та основі Угоди про асоціацію.

"Євросоюз визнав суттєвий прогрес, досягнутий Україною у процесі реформ, важливий як у контексті задоволення вимог громадян України, так і для підвищення стійкості України у протистоянні зовнішнім викликам. ЄС і Україна матимуть нагоду розглянути прогрес реформ та багато інших питань у контексті двосторонньої та глобальної співпраці під час майбутньої Ради асоціації, яку заплановано на 17 грудня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-