Відповідальність за некомпетентного мера Сміли Тимошенко має взяти на себе — Герасимов

Відповідальність за некомпетентного мера Сміли Тимошенко має взяти на себе — Герасимов

Укрінформ
У Юлії Тимошенко і мера Сміли Олексія Цибко давні політичні зв’язки, тож лідерка “Батьківщини” має взяти на себе відповідальність за його дії, що призвели до комунальної катастрофи у місті.

Про це телеканалу “Прямий” заявив народний депутат Артур Герасимов.

“Ось що буває, коли мери, замість турботи про людей, займаються навіть не політикою, а політиканством. Тому що ви пам’ятаєте, як саме ця людина, мер Сміли, проривав кордон, бив наших прикордонників разом з Юлією Володимирівною і паном Саакашвілі. Ви знаєте всі інші історії, пов’язані з Росією, з російськими організаціями, і це є дійсно неприпустимим. Це вже не перша спроба від Батьківщини, вибачте, давати вказівки зривати опалювальний сезон. Але, як можна давати вказівку, щоб не почався опалювальний сезон, коли, вибачте, мінусова температура, коли мерзнуть діти, дитячі садки, коли мерзнуть сім’ї?”, - заявив Герасимов.

Він також назвав ситуацію в Смілі дивною і підкреслив, що із півтори тисячі населених пунктів в Україні не підготувався до зими саме той мер, який разом із Юлією Тимошенко торік проривав кордон під час депортації Саакашвілі.

Раніше віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко назвав проблеми з газопостачанням у Смілу "політичним питанням".

Читайте також: Деякі мери не готувалися до зими, а лише про це звітували - Гройсман

"Я думаю, що безпосередньо Верховна Рада також дасть оцінку таким діям, і постанову у Верховній Раді про проведення дострокових перевиборів як мера, так і міських депутатів буде прийнято", - зазначив Зубко.

Крім того, він підкреслив, що прокуратура буде розслідувати цю справу як факт бездіяльності чиновників, який ледь не призвів до надзвичайних наслідків.

Як повідомлялося раніше, у Смілі вчергове був зірваний опалювальний сезон. Тепло у домівки містян почали подавати лише сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-