Сурков каже, що ще один термін Порошенка економіка РФ не переживе — Геращенко

Сурков каже, що ще один термін Порошенка економіка РФ не переживе — Геращенко

Укрінформ
Російська Федерація може передати кількох заручників лояльним до Москви українським політикам або ж заблокувати процес звільнення політв'язнів до президентських виборів в Україні.

Таку думку висловила уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поки що ми не маємо жодного позитивного сигналу, попри те, що намагаємося через посередників працювати. Списки політв'язнів і заручників передали, в тому числі і президентові Туреччини. Вони озвучуються на зустрічах у "нормандському форматі" - тільки Путін у них участі не бере, бо там треба відповідати на незручні питання. І не випадково президент Росії Путін заявляє, що він чекає наступну українську владу, а його радник Сурков говорить, що ще один термін Порошенка російська економіка не переживе. І у мене відчуття, що Російська Федерація може використати фактор заручників напередодні виборів: або когось передати політикам в Україні, які, можливо, мають позицію, лояльну до Кремля, або розіграти цю карту вже після виборів. Ми рук не опускаємо", - зазначила Геращенко.

Читайте також: У МЗС назвали п’ять основних акцентів нової “кримської” резолюції ООН

Як повідомлялося, загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-