Втручання Кремля загрожує виборам-2019 в Україні та ЄС - Порошенко

Втручання Кремля загрожує виборам-2019 в Україні та ЄС - Порошенко

Укрінформ
Втручання Росії у вибори в Україні поставить під загрозу й вибори в ЄС, що мають пройти в травні наступного року.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на Саміті Європейської народної партії, повідомляє прес-служба Глави держави.

Порошенко також висловив вдячність європейським лідерам за тверду підтримку, єдність і солідарність з Україною.

“Україна є форпостом у протидії головному виклику європейській безпеці і стабільності – російській гібридній агресії”, - наголосив він.

Читайте також: Москва вдосконалила тактику втручання у вибори в США

Європейських лідерів було поінформовано про напружену ситуацію на Донбасі, триваючу мілітаризацію і порушення прав людини в окупованому Росією Криму, а також нагнітання напруження в акваторії Азовського моря та Керченської протоки.

Глава держави підкреслив важливість збереження та посилення санкційного режиму проти Російської Федерації. Порошенко закликав рішуче засудити фейкові вибори 11 листопада на Донбасі, організовані Кремлем.

Важливий наголос було зроблено на необхідності збільшення міжнародного тиску на російську сторону з метою звільнення українських політичних в’язнів.

Петро Порошенко відзначив, що 2019 рік стане визначальним і для України, і для ЄС. Одним з пріоритетних завдань стане спільна відповідь на втручання Росії у виборчі процеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-