Порошенко: Росія активно «готується» до виборів не лише в Україні, а й у ЄС

Порошенко: Росія активно «готується» до виборів не лише в Україні, а й у ЄС

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що Російська Федерація заради підриву устоїв демократичного світу готова застосовувати найцинічніші і найжорстокіші методи.

Про це він заявив, виступаючи на міжнародній конференції “Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Росія не збирається гратися в ігри — заради своїх маніакальних ідей вона готова застосовувати найцинічніші і найжорстокіші методи. Бо мета цієї гібридної війни — підірвати устої всього демократичного світу. Не стільки прямими ударами, скільки зсередини”, — сказав Порошенко.

Президент також підкреслив, що Росія наразі активно “готується” не лише до українських виборів, а й до виборів у Європарламент та в окремих європейських країнах, щоб, за його словами, підірвати єдність ЄС.

“Навіщо завойовувати когось фізично, якщо це можна зробити духовно і ментально? Росія не має власної ідеї, привабливої для інших, але вона добре навчилася руйнувати ідеї чужі. Як? Потужною кампанією дезінформації”, — переконаний Глава Української держави.

Читайте також: Україна де-факто перетворилася на східний фланг НАТО - Порошенко

Водночас Порошенко наголосив, що інтегрована в Європу, економічно успішна і військово сильна Україна залишається головним стримуючим чинником від подальших агресивних планів Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-