Лондон ігнорує звернення Києва щодо пропагандиста Філліпса - дипломати

Лондон ігнорує звернення Києва щодо пропагандиста Філліпса - дипломати

Укрінформ
У посольстві України у Лондоні заявили, що британська влада ігнорує звернення українських дипломатів з проханням вжити юридичних заходів щодо проросійського пропагандиста Грема Філліпса.

Про це йдеться у повідомленні посольства у Twitter. 

"В черговий раз Г.Філіпс вилазить зі шкіри, щоб догодити кремлівським кураторам. На цей раз спроба спровокувати укр. Посла в Австрії @olex_scherba. Шкода, що брит.влада ігнорує звернення Пос-ва щодо протиправної діяльності пророс. клоуна, який паплюжить статус громадянина Британії", - йдеться у твіті.

Як повідомлялось, посол України в Австрії Олександр Щерба повідомив, що прокремлівський пропагандист Грем Філліпс під будівлею посольства намагався спровокувати його на бійку.

Читайте також: Кремлівський пропагандист Філліпс накинувся на посла України в Австрії

За словами посла, Філліпс у понеділок прийшов до будівлі українського диппредставництва та проводив зйомку свого чергового провокаційного ролика. Коли ж Щерба вийшов до нього і хотів поговорити, той спочатку розгубився, а потім став ображати дипломата, штовхати в груди та провокувати на бійку. Зокрема, за словами посла, пропагандист називав його фашистом.

Раніше кремлівський пропагандист Грем Філліпс заявив, що створює власний список українських посадовців, які "відкрито підтримують тероризм". Туди він вніс і посла України в Австрії Олександра Щербу.

Грем Філліпс - британець, відомий своїми пропагандистськими сюжетами для російських телеканалів Russia Today і "Звезда", в яких висловлював підтримку бойовикам на Донбасі. Він здійснює різноманітні провокації проти України в інтересах Кремля.

Однією з останніх провокацій Філіпса стала наруга над могилою лідера ОУН Степана Бандери у німецькому Мюнхені 15 жовтня. Він зірвав українські прапори на місці поховання і прикріпив до могильного хреста банер з написом "Тут похований український нацист Степан Бандера".

Фото: vesti.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-