Захищати

Захищати "112 Україна" і NewsOne взявся прокремлівський депутат із Британії – EU Today

Укрінформ
Телеканали "112 Україна" та NewsOne, які шукають у керівних інституціях ЄС підтримки нібито на захист свободи слова в Україні, залучили до цього питання британського депутата Натана Гіла.

Гіл є представником націоналістичної і євроскептичної партії, який виступає проти євроінтеграції України та має зв’язки із Кремлем, пише у своєму розслідуванні брюссельське видання EU Today.

"Британський євроскептик, депутат Європарламенту Натан Гіл взявся захищати прокремлівські медіа від дій українського парламенту", - зазначено у заголовку публікації.

Автор статті нагадує, що саме Гіл, який представляє крайню праву, націоналістичну Партію незалежності Сполученого Королівства (UKIP) та голосував у Європарламенті проти Асоціації Україна-ЄС, а також проти надання українцям безвізового режиму, виявився політиком, який написав на прохання двох українських телеканалів депутатський запит до високого представника Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Федеріки Могеріні із занепокоєннями щодо свободи слова в Україні.

«Слід зазначити, що Гіл просить ЄС забезпечити виконання Угоди про асоціацію, проти якої від особисто й голосував. Вражаючий цинізм, можна сказати», - також зауважує автор публікації.

Як нагадує EU Today, російський пропагандистський телеканал RT називав Нігеля Фаража - політичного лідера партії UKIP, до якої  належить депутат Гіл, - "найулюбленішим політиком", а сам Фараж публічно не приховує своїх симпатій до президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомлялося, 4 жовтня ВР ухвалила постанову, якою пропонується внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до товариств із обмеженою відповідальністю "АРІАДНА ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія 112-ТВ", "Лідер ТВ" і "Партнер ТВ", які мовлять під емблемою і володіють ліцензіями телеканалу "112 Україна", а також ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsOne).

Серед обмежень передбачатиметься, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, тощо.

4 жовтня депутати Олександр Вілкул та Нестор Шуфрич (Опозиційний блок) зареєстрували проект постанови про скасування рішення щодо ухвалення постанови. На їхню думку, відповідне рішення ухвалене із грубим порушенням регламенту і Конституції, зокрема через неособисте голосування депутатів.

Петиція щодо припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" і NewsOne, оприлюднена на сайті Верховної Ради 20 вересня, за дев'ять днів набрала необхідну кількість голосів для подальшого розгляду.

Читайте також: РНБО має ухвалити рішення щодо телеканалів "112 Україна" і NewsOne - Геращенко

17 жовтня Регламентний комітет ВР розглянув проект постанови №9157-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 4 жовтня 2018 року про прийняття в цілому проекту постанови "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", зареєстровану народними депутатами від Опозиційного блоку Олександром Вілкулом і Нестором Шуфричем, і рекомендував визначитись у сесійній залі стосовно ініціативи скасувати постанову про санкції проти "112 Україна" і NewsOne.

18 жовтня ВР відхилила зазначений проект постанови - за її ухвалення в цілому проголосували лише 57 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Голова Верховної Ради Парубій 19 жовтня підписав постанову щодо запровадження санкцій проти компаній, які володіють ліцензіями "112 Україна" та NeswOne, та передав її на розгляд Президенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-