Екс-депутат Мартиненко подав до суду на Центр протидії корупції

Екс-депутат Мартиненко подав до суду на Центр протидії корупції

Укрінформ
Колишній народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко подав до суду на Центр протидії корупції та вимагає видалити з сайту одного з проектів організації згадки про участь у корупційній діяльності.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті організації.

"Йдеться про досьє Мартиненка, розміщеного у відкритому Реєстрі національних публічних діячів — базі даних, розробленій громадською організацією. Вона допомагає банкам ідентифікувати публічних діячів серед своїх клієнтів і містить понад 30 тисяч документально підтверджених записів про українських політиків, прокурорів, суддів, силовиків та їхніх родичів. У позові Мартиненко звинувачує ЦПК у нібито незаконному використанні його імені в описі кримінальних правопорушень та корупційних оборудок, де його вина чи участь не встановлені судом", - інформують активісти.

У ЦПК зазначають, що у позові Мартиненко наводить цитати з фабул судових ухвал про його зв'язки з офшорними компаніями, через які, встановлено детективами НАБУ, здійснювалися фінансові оборудки. Це, на думку колишнього нардепа, паплюжить його ділову репутацію. Тому він вимагає у позові видалити його досьє з Реєстру публічних діячів та заборонити ЦПК публікувати інформацію про кримінальні провадження або інформацію про корпоративні права із згадкою його імені.

Читайте також: Справа Мартиненка: прокурору лишилося дочитати 13 сторінок обвинувачення

Водночас юристи ЦПУ зазначають, інформація, розміщена в Реєстрі публічних діячів, зібрана там або підтверджена документами, наприклад, судовими ухвалами чи витягами з державних реєстрів, або уже публічно відома широкому загалу з численних журналістських розслідувань та його ж коментарів, а власне його справа уже слухається в суді.

У громадській організації повідомили, що справа за позовом Мартиненка слухатиметься в Печерському суді Києва. Перше засідання по суті відбудеться 29 жовтня о 14.00 годині.

Микола Мартиненко звернувся до Печерського районного суду м. Києва з позовом до громадської організації «Центр Протидії Корупції» про захист немайнових прав на використання імені та недоторканості ділової репутації у червні 2018 року.

Як повідомлялося, 22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду справу колишнього народного депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка, якого підозрюють у заволодінні майном держпідприємства «НАЕК Енергоатом». Обвинувачені у справі, окрім Мартиненка, є С.Перелома, Р. Журило, О. Сорокіна, В. Богданець та В. Васильков.

Мартиненку та Василькову інкримінують заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії SKODA JS та укладенні і виконанні контракту між SKODA JS і компанією BRADCREST INVESTMENTS SA, на загальну суму 6 400 777 євро.

Окрім самого колишнього депутата у справі проходять ще п'ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

22 жовтня поточного року Шевченківський райсуд столиці почав розгляд справи щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-