Порошенко вітає резолюцію ЄП: Сподіваюся на практичну реалізацію

Порошенко вітає резолюцію ЄП: Сподіваюся на практичну реалізацію

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вітає схвалення важливої резолюції Європарламенту щодо ситуації в Азовському морі.

Про це глава держави написав у Facebook.

"Російський агресор має зрозуміти, що всі його дії у порушення міжнародного права та двосторонніх угод і надалі зустрічатимуть рішучу та адекватну відповідь з боку демократичної спільноти. Євросоюз спільно з Україною протидіятиме "повзучій анексії" Росією Азовського моря та порушенням свободи судноплавства", - написав Порошенко.

Він додав, що високо цінує підтримку Європарламентом ініціативи щодо допомоги українським портам та реалізації проектів соціально-економічної підтримки українського Приазов’я і подякував європарламентаріям за заклик до запровадження додаткових цільових санкцій за агресивні дії Кремля в Азовському морі та Керченській протоці. "Сподіваюсь на практичну реалізацію цих ініціатив з боку інституцій та держав-членів ЄС", - зазначив Порошенко.

Він повідомив, що координуватиме подальші спільні дії з метою захисту національних інтересів України під час найближчих зустрічей з європейськими лідерами.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня Європарламент ухвалив резолюцію щодо ситуації в Азовському морі, в якій європарламентарії, зокрема, застерігають Росію та попереджають країни ЄС про ескалацію конфлікту в Азовському морі у випадку продовження російською стороною порушення міжнародного права та посягання на територіальні води України.

Також Європарламент пропонує посилити санкції проти Росії у разі ескалації конфлікту в Азовському морі.

Читайте також: Дії РФ в Азовському морі: Європарламент прийняв жорстку резолюцію

Упродовж останніх місяців Росія затримує судна, які прямують до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Тим часом Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі, створивши там корабельно-катерне угрупування Військово-морських сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-