Дії РФ в Азовському морі: Європарламент прийняв жорстку резолюцію

Дії РФ в Азовському морі: Європарламент прийняв жорстку резолюцію

Укрінформ
У Європарламенті пропонують посилити санкції проти Росії у разі ескалації конфлікту в Азовському морі.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту щодо ситуації в Азовському морі, ухваленій у четвер, 25 жовтня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Європарламент підкреслює, що Керченський міст було побудовано нелегально, та вітає рішення Ради ЄС запровадити обмежувальні заходи щодо шести компаній, залучених до будівництва мосту", - зазначається у резолюції.

Європарламентарії закликали високого представника ЄС разом з країнами-членами посилити санкцій проти Росії у разі подальшої ескалації в Азовському морі.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останніх місяців Росія затримує судна, які прямують через Керченську протоку до портів до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

Читайте також: Столтенберг нагадав Росії про її власні зобов’язання в Азовському морі

Тим часом Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі, створивши там корабельно-катерне угрупування Військово-морських сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-