Холодницький направив генпрокурору подання на депутата Березкіна

Холодницький направив генпрокурору подання на депутата Березкіна

Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький направив генпрокурору подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Станіслава Березкіна, який, за даними слідства, має відношення до заволодіння 20 млн дол. "Ощадбанку".

Про це посадовець написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні, з метою притягнення усіх осіб, ймовірно причетних до вказаних злочинів, мною підписано та скеровано генеральному прокуророві України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та взяття під варту (арешт) народного депутата України Березкіна Станіслава Семеновича", - йдеться у повідомлені.

Холодницький уточнив, що нардеп підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.27 (організація вчинення злочину), ч.5 ст.191 (привласнення чи розтрата чужого майна), ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом), ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Холодницький зазначив, що досудовим слідством було встановлено, що протягом вересня 2013 – січня 2014 років бенефіціарні власники групи "Креатив", діючи за попередньою змовою з службовими особами ПрАТ "Креатив", службовими особами АТ "Ощадбанк", ТОВ "ЗМЖ", працівниками ПАТ "Креатив Груп" і ТОВ "Кредитне Брокерське Агентство", заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ "Креатив" в АТ "Ощадбанк" за договором кредитної лінії в сумі 20 млн дол., що на момент вчинення злочину складало 160 млн грн.

Читайте також: У справі про розкрадання в Ощадбанку затримали сина народного депутата - САП

Керівник САП нагадав, що 23 жовтня було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних злочинів та заволодінні 20 млн доларів "Ощадбанку", а також затримано низку посадовців цього держбанку і підприємств групи "Креатив".

Як повідомляв Укрінформ, загалом правоохоронці затримали і повідомили про підозру у присвоєнні 20 млн дол. "Ощадбанку" десятьом особам. Серед них значився син чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи «Креатив» набув корпоративні права ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон», придбані за рахунок коштів банку.

Прокурори САП внесли до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 5 до 150 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-