Прокурор зачитує обвинувальний акт у справі Мартиненка

Прокурор зачитує обвинувальний акт у справі Мартиненка

Укрінформ
Шевченківський райсуд столиці почав розгляд справи щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у залі суду присутній сам Мартиненко і його адвокат.

Державне обвинувачення у цій справі представляє прокурор САП Роман Симків. Наразі він зачитує обвинувальний акт у справі Мартиненка.

Як повідомлялося, окрім самого колишнього депутата у справі проходять ще п'ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні і виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777 євро.

Читайте також: Справа Мартиненка: суд арештував “праву руку” екс-депутата

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн дол. шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" №70/13 через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-