Ар'єв назвав три речі, які допоможуть зірвати втручання Кремля у вибори

Ар'єв назвав три речі, які допоможуть зірвати втручання Кремля у вибори

Укрінформ
Віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв наголосив, що, аби зірвати втручання у вибори в Україні наступного року, не потрібні великі кошти.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи звинувачення росіянки Олени Хусьянової у втручанні у вибори у США.

"А тепер уявіть, які сили Кремль кидає на втручання в українські вибори наступного року. З витратами на "активістів, рекламу в соціальних мережах та рекламу новин у соціальних мережах". Та й загалом, на підрив ситуації в Україні", - написав Ар'єв.

Водночас він зазначив, що для того, "щоб зірвати добре профінансовані плани Путіна, великих коштів не треба".

"Потрібні три речі: включити мозок, надихати інших і жорстко об'єднатися навколо мети. Тоді і буде результат. Повірте, це не теорія, я знаю що кажу", - наголосив віце-президент ПАРЄ.

Він зазначив, що американці висунули звинувачення у втручанні у вибори працівниці компаній Пригожина, якого ще називають кухарем Путіна і до якого, "як до організатора, ведуть контакти виконавців спроби замовного вбивства Аркадія Бабченка".

Читайте також: Вбивство, що обдурило світ: BBC створила фільм про Бабченка

Взяли росіянку не лише за минуле, а й за спробу втручання в прийдешні американські вибори цього року, додав віце-президент ПАРЄ.

"Хусьянова звинувачується в розпорядженні бюджетом у розмірі 35 мільйонів доларів з 2014 по 2018 рік, який охоплював витрати на активістів, рекламу в соціальних мережах та рекламу новин у соціальних мережах. Департамент юстиції стверджує, що запропонований операційний бюджет на 2018 рік становив понад 10 мільйонів доларів", - процитував Ар'єв CBS News.

Як повідомляв Укрінформ, спецслужби США заявили, що стурбовані постійними кампаніями Росії, Китаю та інших іноземних суб'єктів, зокрема, Ірану, спрямованими на підрив довіру до демократичних інституцій та вплив на настрої громадськості й політику уряду. Вони також можуть намагатися впливати на сприйняття виборців та прийняття рішень на виборах у 2018 та 2020 роках, наголошується у заяві Управління Директора національної розвідки.

Видання The Washington Post повідомляє, що Міністерство юстиції США звинуватило у втручанні в американські проміжні вибори 44-річну росіянку Олену Хусьянову з Санкт-Петербурга, яка є головним бухгалтером "проекту Лахта", що фінансується російським олігархом Євгеном Пригожиним і двома підконтрольними йому компаніями - Concord Management і Concord Catering.

Читайте також: РФ, Іран і Китай хочуть вплинути на вибори до Конгресу - Спецслужби США

Попередньо, з січня 2016 року по червень 2018 року операційний бюджет "проекту Лахта" становив 35 мільйонів доларів. Тільки частина цих коштів була спрямована на активність в США.

Зазначається, що Хусьянова контролювала фінансові документи про витрати на діяльність у Штатах, у тому числі на роботу активістів, рекламу в соцмережах та просування новин, а також реєстрацію доменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-