Порошенко незадоволений антикорупціонерами, бо ніхто ще не “сів”

Порошенко незадоволений антикорупціонерами, бо ніхто ще не “сів”

Укрінформ
Петро Порошенко заявив, що невдоволений роботою НАБУ та САП через відсутність корупціонерів за гратами.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ZIK.

“Питання до Президента: Чи створена Інфраструктура? - Створена! Чи працюють сьогодні НАБУ і САП? - Працюють! Чи є вони незалежними? - Є! Чи порушуються ними кримінальні справи? - Порушуються! Чи задоволений Президент? - Ні! Чому? А ніхто у в'язниці не сидить! Для мене не піар-акції, не прес-релізи, не прес-конференції і не всілякі політично вмотивовані акції (є показником - ред.), бо ці структури мають бути повністю дистанційовані від політики і бути повністю незалежними, а, будь ласка, продемонструйте ефективність своєї роботи”, - сказав Президент.

Водночас Порошенко нагадав, що наразі запущено процес створення антикорупційного суду й до кінця цього року або на початку наступного року він розпочне свою діяльність. Тоді, за словами Глави держави, не буде вже жодних виправдань неефективній роботі інших антикорупційних органів.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 червня ухвалила закон “Про Вищий антикорупційний суд” і 14 червня він набув чинності.

Читайте також: Суд відклав розгляд клопотання САП про зміну підсудності справи Труханова

Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила конкурси на 78 посад суддів Верховного суду та 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду. Подання документів на участь у конкурсах від суддів, адвокатів та науковців з відповідним стажем тривало з 8 серпня до 14 вересня 2018 року. Загалом ВККСУ отримала 1001 заяву на конкурси до Верховного суду та Вищого антикорупційного суду: 659 та 342 заяви відповідно.

Планується, що у першій половині листопада кандидати, які подали свої документи на посади суддів Вищого антикорупційного суду, будуть складати іспит - анонімне письмове тестування та практичне завдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-