У Клімкіна відреагували на заяви Кремля про

У Клімкіна відреагували на заяви Кремля про "захист" православних

Укрінформ
Заяви Кремля про захист інтересів православних в Україні перегукуються із подібними тезами щодо "захисту російськомовного населення", які озвучувалися на виправдання російської агресії проти України.

Про це написала у Twiter речник МЗС Мар'яна Беца.

"Подібні тези щодо "захисту російськомовного населення" ми чули від РФ як виправдовування своєї агресії проти України", - написала Беца.

Як повідомили російські ЗМІ, в Кремлі пообіцяли захищати інтереси православних в Україні у разі загострення ситуації у зв'язку з рішенням синоду Константинопольского патріархату про надання автокефалії Українській православній церкві.

"У випадку, якщо події, що розвиваються, увійдуть в русло протиправних дій, то, звичайно, як Росія скрізь захищає інтереси російських і російськомовних, то так само, і про це неодноразово говорив (президент РФ Володимир) Путін, Росія захищає інтереси православних", - сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

На запитання, яким чином Росія буде захищати інтереси православних, він відповів, що нібито "виключно політико-дипломатичними".

Читайте також: РПЦ погрожує розірвати євхаристійне спілкування з Константинополем

Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Рішення затверджено Синодом 11 жовтня у Стамбулі.

Після рішення Синоду Вселенського патріархату щодо надання Томосу про автокефалію буде скликано у Києві Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши Єдину помісну УПЦ, та обере її предстоятеля.

Після цього відбудеться отримання предстоятелем Єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-