Україна де-факто захищає східний фланг НАТО - Єлісєєв

Україна де-факто захищає східний фланг НАТО - Єлісєєв

Укрінформ
Україна, яка не є членом Північноатлантичного Альянсу, практично прикриває його східні фланги, тож прийшов час для дій з більш тісної інтеграції України і НАТО.

Про це у четвер, 11 жовтня, під час слухань в рамках Комітету з безпеки і оборони Європарламенту заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв.

«Україна де-факто захищає східний фланг НАТО. Ситуація є унікальною, тому що Україна не є членом НАТО. Це проблема. Саме тому я хотів би закликати НАТО надати більш чітку відповідь на цю ситуацію, і нарешті вирішити питання, принаймні, із наданням Україні плану дій щодо членства», - наголосив Єлісєєв.

«Де-факто, наша країна вже відповідає головним критеріям НАТО, які, зокрема, стосуються внесків в сектор безпеки й оборони. Нещодавно ми ухвалили дуже проєвропейський, проатлантичний закон про безпеку. Тож зараз вірний час говорити про подальшу інтеграцію України з НАТО», - додав він.

Єлісєєв подякував євродепутату Ребеці Хармс, яка згадала про ініціативу Президента України про внесення до Конституції країни стратегічної мети щодо повноправного членства України в НАТО та у Європейському Союзі. «Ми говоримо про цінності, про рішучість України стати ближчою до Європейського Союзу і до НАТО. Це наша логіка та наш національний вибір», - зауважив заступник глави Адміністрації Президента України.

Читайте також: Єлісєєв: Якщо "вибори" на окупованому Донбасі відбудуться, за це має заплатити РФ

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)".

20 вересня Рада включила до порядку денного сесії президентський законопроект про зміни до Конституції щодо закріплення курсу України на вступ до НАТО і ЄС, а також направила його до Конституційного суду для отримання висновку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-