Україна просить Єврокомісію про проект для Приазов'я у відповідь на агресію РФ

Україна просить Єврокомісію про проект для Приазов'я у відповідь на агресію РФ

Укрінформ
Започаткування Єврокомісією проекту з соціально-економічного відродження та відновлення Азовського регіону, зокрема, Бердянська та Маріуполя, може бути кращою відповіддю на агресивні дії Росії в Азовському морі та блокування агресором руху через Керченську протоку.

Про це у четвер 11 жовтня під час слухань в рамках Комітету з безпеки і оборони Європарламенту заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Агресивні дії Росії та незаконні перевірки та затримання комерційних суден значно зменшили товарообіг портів в Азовському морі. Росія продовжує політику економічного придушення України та соціально-економічної дестабілізації. Вони сподіваються, що погіршать ситуацію у Бердянську і в Маріуполі, внаслідок чого зросте соціальна напруга, та люди, які можуть опинитися на вулиці без роботи, підтримають російську агресію», - сказав Єлісєєв.

Читайте також: Київ пропонує ЄС розширити санкції проти Росії за Керченський міст

«Саме тому ми хотіли б просити Єврокомісію започаткувати спеціальну програму соціально-економічної реабілітації та відродження усього цього регіону. Це буде кращою відповіддю на агресію Росії. Ми, водночас, сподіваємось на єдність європейської позиції щодо продовження та посилення санкцій проти Російської Федерації за її дії в Україні», - додав представник Адміністрації Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-