Вибухи під Ічнею: на комітеті Ради чекають зі звітом глав МОУ й Генштабу

Вибухи під Ічнею: на комітеті Ради чекають зі звітом глав МОУ й Генштабу

Укрінформ
Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський запросив на засідання комітету керівництво Генерального штабу та Міністерства оборони для публічного звіту через вибухи на складі боєприпасів поблизу Ічні в Чернігівській області.

Про це він написав у Facebook.

«Запрошую керівників Міністерства оборони та Генштабу для відкритого публічного звіту на засідання Комітету з питань безпеки та оборони. Нагадую, що в парламентській республіці контрольна функція парламенту є вкрай важливою для нормального функціонування державної влади», - наголосив він.

Пашинський підкреслив, що Міноборони має прозвітувати про причини вибухів на складі, про покараних за попередні вибухи на арсеналах, про стан впровадження заходів попередження таких випадків, визначених Радою національної безпеки і оборони.

Читайте також: Порошенко вимагає швидких результатів розслідування вибухів під Ічнею

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із небезпечної зони евакуйовано понад 12 тисяч осіб. Інформація про постраждалих внаслідок вибухів офіційно не надходила. За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство, проте у Міноборони також не виключають диверсію.

На базі Ічнянської райдержадміністрації організовано цілодобову роботу гарячої лінії за номером (046)2-678-274, (046) 3-321-445.

Безпекова ситуація на 6-му Арсеналі дозволяє найближчим часом розпочати гасіння осередків пожежі по периметру технічної території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-