Резолюція сенату США щодо Голодомору: експерт бачить паралелі з Актом Магнітського

Резолюція сенату США щодо Голодомору: експерт бачить паралелі з Актом Магнітського

Укрінформ
Ухвалення Сенатом США резолюції про те, що Голодомор був геноцидом українського народу може підштовхнути інші країни наслідувати цей приклад.

Таке переконання висловив в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу колишній радник Гельсінської комісії при Конгресі США Орест Дейчаківський.

"Думаю, це (прийняття резолюції в Сенаті – ред.) щонайменше не зашкодить процесу визнання, і деякі країни це вже зробили. Очевидно, у світі звертають увагу на те, які рішення ухвалює американський Конгрес, і зараз це, сподіваюся, підштовхне міжнародне суспільство", - зазначив американський експерт.

У цьому зв'язку він навів історичний приклад, пов'язаний із проявом такої солідарності зі США з боку інших держав.

Читайте також: Після визнання Сенатом США Голодомору Україну підтримають й інші країни - Парубій

"Це був Акт Магнітського – ініціатива сенаторів Бена Кардіна і Джона Маккейна. Затвердження цього закону було нелегким і тривалим у часі. Але потім кілька країн взяли його за приклад і прийняли такі самі закони",- зауважив експерт.

Він уточнив, що йдеться, зокрема, про Канаду, Велику Британію, Естонію, Латвію, Литву. Крім того, зазначив він, деякі інші країни зараз продовжують розглядати таку можливість.

Читайте також: Порошенко подякував Сенату США за визнання Голодомору геноцидом українців

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Сенат американського Конгресу прийняв резолюцію, яка підтвердила висновки Урядової комісії США щодо Голоду в Україні (від 22 квітня 1988 р.) про "геноцид проти українців".

Експерт вважає, що така політична підтримка нині важлива для українців, коли вона стримує російську агресію на сході Європи. Україні важливо ще раз відчути політичну підтримку з боку США в такому принциповому питанні, як геноцид з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-