Спецстатус Донбасу: Геращенко каже, що чутки про амністію бойовиків неправдиві

Спецстатус Донбасу: Геращенко каже, що чутки про амністію бойовиків неправдиві

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко наголошує, що в ухваленому парламентом законі про продовження дії особливого порядку місцевого самоврядування на Донбасі не йдеться про амністію бойовиків.

Про це вона заявила на засіданні ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дорогі українці, всі ті, хто говорить вам, що в цьому законі є норма про амністію бойовиків, говорять неправду. Дійсно, в політичному блоці Мінських угод є окремий закон про амністію, але це інший закон і сьогодні парламент його не розглядає», - підкреслила перший віце-спікер.

Водночас вона виключила можливість амністування гвалтівників, убивць і причетних до військових злочинів.

«Вони будуть відповідати за свої злочини. Але коли ми будемо говорити про імплементацію будь-якого закону, що стосується окупованого Донбасу, це стане можливим за трьох умов: деокупації Донбасу, демілітаризації Донбасу, роззброєння Донбасу», - заявила політик.

Вона вкотре наголосила, що виконання цих трьох умов неможливе без введення миротворчої місії з широким мандатом.

Читайте також: Рада продовжила особливий статус Донбасу

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 жовтня ухвалила закон № 9153, яким продовжила особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей до 31 грудня 2019 року включно.

Під час розгляду цього документа у другому читанні ряд депутатів, зокрема з фракції «Самопоміч», вийшли до трибуни парламенту з плакатом «Амністуємо вбивць - капітулюємо перед Росією».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-