Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Неполітичні замальовки з Генасамблеї ООН: дощ, Трамп і зациклені на Україні росіяни

Неполітичні замальовки з Генасамблеї ООН: дощ, Трамп і зациклені на Україні росіяни

Блоги
Укрінформ
У день відкриття Асамблеї тут завжди транспортний колапс

Й трошки неполітичних замальовок. Зазвичай у вересні в Нью-Йорку ще та спекота. Цього ж разу місто зустрічає гостей Генасамблеї справжнім циклоном, такого дощу тут не бачили років 50. 

У день відкриття Асамблеї тут завжди транспортний колапс, й у заторах стоять десятки президентських і міністерських кортежів - разом зі своїми машинами супроводу, мигалками і сиренами. 

Нікого не здивує американка, що мчить на роботу в діловій сукні й кросівках, аби потім перевзутися в елегантні "лодочки". Але в дощ жительки НЙ обирають в’єтнамки, й хлюпають калюжками в брендових плащах, ділових костюмах і шльопках, які в офісах поміняють на щось доречніше. 

У самій Генасамблеї серед чорно-сірого європейського офісного дрескоду яскравими плямами виділяються делегації африканських і азійських країн в національних костюмах і з хитромудрими зачісками. 

Згідно з багаторічною традицією, першим у списку ораторів сесії завжди виступає президент Бразилії. Потім - глави держав чи керівники делегацій на рівні міністрів закордонних справ згідно з листом запису. 

Після виступу бразильського президента секьюріті тягнуть до трибуни якісь конструкції. 

У залі пожвавлення, всі очікують Президента Трампа й перешіптуються, що трибуну готують для його виступу. Насправді, це був спеціальний поміст, аби наступний оратор - президент Еквадору - зміг заїхати на високу трибуну на інвалідному візку, на якому пересувається багато років. 

Поява американської делегації - це завжди кілька десятків високопосадовців, секьюріті й стрекотіння фотокамер, які ловлять кожен рух президента Трампа. На мою думку, його цьогорічний виступ із трибуни ООН був більше розрахований на внутрішню аудиторію - у листопаді в США проміжні вибори, республіканці й демократи борються за місця, отож президент Трамп зосередився на успіхах своєї адміністрації й посилах - що робитиме для захисту і процвітання Америки й американців. 

У кулуарах Асамблеї - закутки - соти, 3/3 метри, де відбуваються "двосторонки". Кожна делегація резервує такий відгороджений низенькими стінами закуток для переговорів. Й для мене завжди загадка - як туди вдається втиснути делегації, ще й ЗМІ на протокольну зйомку, - й при цьому не завалити стіни-соти. 

Тим часом у російських ЗМІ ключова подія першого дня Генасамблеї ООН - не їхній Лавров із його зустрічами, а - правильно - президент України й українська тематика. Та забудьте ви вже про нас, залиште в спокої й займіться собою, «браття»...

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-