США підтримують надання Українській церкві автокефалії - Держдеп

США підтримують надання Українській церкві автокефалії - Держдеп

Укрінформ
США підтримують надання автокефалії Українській православній церкві.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря Державного департаменту США Хезер Науерт.

«Сполучені Штати рішуче підтримують свободу віросповідання, включаючи свободу членів груп, керувати своєю релігією згідно з їхніми переконаннями та вільно практикувати свої конфесії без урядового втручання. Сполучені Штати поважають здатність українських православних релігійних лідерів і послідовників здійснювати автокефалію згідно з їхніми переконаннями. Ми поважаємо Вселенського патріарха як голос релігійної толерантності та міжконфесійного діалогу», - підкреслюється в заяві.

Також у відомстві акцентують на тому, що США продовжують незмінну підтримку України перед лицем російської агресії на сході України та російської окупації Криму.

«Ми також підтримуємо Україну, оскільки вона показує власний шлях і приймає власні рішення та асоціації, вільні від зовнішнього втручання», - додала речник Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій заявив у неділю, 23 вересня, що він не змінить своєї позиції щодо підтримки надання автокефалії Українській православній церкві.

Читайте також: Порошенко: Для нас дуже важлива підтримка Константинопольської Церкви-Матері

19 квітня депутати Верховної Ради України підтримали звернення Президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томоса про автокефалію. Цю ідею вже довгий час підтримує керівництво Української православної церкви (Київського патріархату) й Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

Синод Вселенського патріархату в Константинополі уже розпочав процедуру, необхідну для надання автокефалії для нової української церкви. Засідання Синоду, на якому розглядатимуть це питання, заплановано на жовтень.

Нещодавно в рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Данила Памфілійського зі США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-