Луценко вважає, що справу Кернеса закрили через гроші й політиків

Луценко вважає, що справу Кернеса закрили через гроші й політиків

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальну справу відносно мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців завдяки втручанню політиків.

Про це Луценко зазначив під час Щорічного міжнародного форуму "Ялтинська європейська стратегія", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що у судовий процес втрутилися політики. Про це свідчить те, що суддя після процесу одразу пішов на пенсію. Очевидно, те, що у нас називають дембельським акордом, а в західному світі - хабарем, було достатньо вагомим",- сказав генпрокурор.

Посадовець додав, що за фактом закриття суддею Антоновим кримінального провадження відносно Кернеса, порушено кримінальну справу з кваліфікацією "виголошення завідомо неправосудного рішення".

Луценко нагадав, що прокуратура оскаржила рішення згаданого судді в апеляційній інстанції, і зазначив, що сподівається на справедливе рішення.

Читайте також: За слуханнями справи Кернеса можна буде слідкувати онлайн

"Я рідко змушений використовувати такі тонкі матерії,  як оцінка рішення суду, але скажу: це рішення було протизаконне і цей суддя має за це відповісти. Апеляційний суд має відновити справедливість", - резюмував генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місячного вивчення справи оголосив про закриття кримінального провадження щодо Геннадія Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, потерпілих та їхніх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обгрунтованих причин.

Кернес і двоє його охоронців обвинувачувалися у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року.

16 серпня 2018 року прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко заявив, що Генеральна прокуратура України подала апеляційну скаргу до Київського районного суду м. Полтава на рішення про закриття справи стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса. 

Фото: YES © 2018, Сергій Іллін, Олександр Індичий та Олександр Пілюгін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-