Ми знаємо, кого Кремль хоче бачити у другому турі президентських виборів — Порошенко

Ми знаємо, кого Кремль хоче бачити у другому турі президентських виборів — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що має точне уявлення про плани Кремля щодо виборів в Україні, та гарантував проведення вільних, чесних й демократичних виборів.

Про це він сказав на 15-ій щорічній конференції YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, на українській політичній шахівниці є фігури, які дозволяють Москві ходити собою. І за чотири роки ми відновили не лише армію, але й розвідку - ви в цьому могли переконатися 7 вересня, у День розвідки, - і ми маємо не приблизне, а абсолютно точне уявлення про плани Кремля, і знаємо, кого там хочуть бачити у другому турі президентських виборів. І слава богу, мого прізвища там немає - в планах Кремля, мається на увазі", - заявив Порошенко.

За його словами, також відомо про наміри сформувати в новому українському парламенті потужну проросійську опозицію на базі "п'ятої колони", "а якщо пощастить, то й зробити її учасником нової коаліції з правом вето на європейську та євроатлантичну інтеграцію". 

"Горизонт їхнього планування сягає осені двадцятого року, коли за наслідками вже місцевих виборів в окремих обласних радах проектується створення лояльних до Москви політичних більшостей", - зазначив глава держави.

Він наголосив, що майбутнє України значною мірою залежить від виборчого циклу 2019 та 2020 років. 

"Безумовно, я як Президент твердо гарантую вільні, чесні й демократичні вибори: вибори глави держави, нового парламенту, органів місцевого самоврядування. Ми захистимо вільне волевиявлення громадян", - підкреслив Порошенко.

Як він зауважив, процес волевиявлення має відповідати європейській стратегії і ще раз зарекомендувати Україну як лідера в дотриманні стандартів демократії на пострадянському просторі. 

Читайте також: Україна розробляє механізм захисту від втручання у вибори — Порошенко

Водночас Порошенко нагадав, що в умовах зовнішньої агресії Україна відмовилася від запровадження воєнного стану і будь-яких обмежень політичних прав і свобод громадян. 

"Це моя принципова позиція", -  наголосив Президент, зауваживши при цьому, що "війна точно накладе свій відбиток і на характер кампанії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-