Обмін засудженими: у Кремлі

Обмін засудженими: у Кремлі "заспокоїли" - Медведчук працює

Укрінформ
У Кремлі заявили, що розраховують на продовження роботи підгрупи з гуманітарних питань, нагадавши, що активно займатися цим продовжує кум президента РФ Віктор Медведчук.

Про це прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав журналістам у відповідь на запитання, чи може відбутися обмін журналіста Укрінформу Романа Сущенко на когось із засуджених в Україні росіян, повідомляє ТАСС.

«Існує група з вирішення гуманітарних питань. (Віктор) Медведчук досить активно продовжує займатися цим: ви знаєте, що були успішні спроби, було зроблено кілька обмінів. Ми розраховуємо, що ця діяльність буде продовжена», - сказав Пєсков.

Раніше 12 вересня Марк Фейгін, що захищає Сущенко, сказав, що зараз важливо розблокувати призупинений процес обміну ув'язненими між Росією і Україною. При цьому, за словами Фейгіна, можна розглядати різні варіанти обміну, наприклад, можна було б обміняти Сущенка на екс-перекладача з апарату уряду України Станіслава Єжова, якого звинувачують у держзраді.

Читайте також: Фейгін розповів, на кого можуть обміняти Сущенка

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, у порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на ухвалений вирок було подано 5 червня. У середу, 12 вересня, Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення. Таким чином, апеляція захисту відхилена в повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-