У Путіна відхрестилися від листів засуджених в Україні росіян

У Путіна відхрестилися від листів засуджених в Україні росіян

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що йому невідомо про лист Володимиру Путіну від росіян, засуджених в Україні.

Про це повідомляє ТАСС.

Відповідаючи на запитання, чи відомо в Кремлі про те, що ряд росіян, які перебувають в українських в'язницях, написали звернення на ім'я президента Росії Володимира Путіна з проханням обміняти їх на українців, які перебувають в місцях позбавлення волі в РФ, Пєсков сказав, що йому про це не відомо.

Як повідомляла 16 серпня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, 22 ув'язнених російських громадянин, що знаходяться в Україні, написали заяви з проханням до президента Російської Федерації про обмін на українських громадян, що утримують в пенітенціарних установах Росії.

30 серпня перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що Російська Федерація не реагує на пропозиції української влади про передачу російських громадян в обмін на звільнення українських політв'язнів.

Читайте також: Денісова хоче, аби на переговори з Москальковою приїхала єврокомісар

Геращенко також розповіла, що вже чотири рази в рамках Мінської групи вона передавала представникам ОБСЄ відповідну інформацію і контакти офісу, але зрушень в цьому питанні немає через штучні перешкоди з боку ОРДЛО. На її думку, в питанні звільнення українських заручників або пошуку зниклих без вісті не буде зрушень, поки Москва "не дасть відмашку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-