Експерт розповів, як Путін волів би

Експерт розповів, як Путін волів би "підкоригувати" українську Конституцію

Укрінформ
Російський диктатор Володимир Путін волів би, щоб федералізація України була встановлена конституційним шляхом.

Про це заявив у телеефірі політичний експерт Сергій Таран, інформує Еспресо.TV.

"Особливий статус Донбасу і механізми, які можна назвати федералізацією. Особливий статус регіонам усім. Ось це мрія Путіна - щоб була не одна Україна, а було багато земель, які між собою мало корелювали свою діяльність. Щоб у якогось регіону було право вето на зовнішню політику", - пояснив Таран.

За словами експерта, якби Путіну вдалося подібне, "по суті він би керував Україною".

При цьому, як наголосив Таран, політики, котрі на догоду Кремлю реалізовуватимуть відповідні наміри вищого військово-політичного керівництва країни-агресора, пояснюватимуть українцям, що такі зміни територіального устрою потрібні нібито "заради миру":

"Якщо якийсь політик вийде до людей і скаже: "У нас буде мир, але треба тут трошки переписати Конституцію. Правда ж, нам нічого не важить? Життя наших людей дорожче... Ось з такої нібито моральної позиції говоритимуть українські політики, які будуть виконувати волю Путіна", - додав політолог.

Читайте також: Путін слідує за Олександром III: спочатку русифікація - потім революція

Водночас він нагадав, що,однак, подібні інспіровані Московою промови про "мир" в Україні лунали вже у 90 рлках.

"Нам нав'язувала Росія тему того, що Україна ніколи ні з ким не воюватиме, що нам треба позбутися ядерного статусу, що нам не потрібна армія, що це "пережиток", а нам треба "людей годувати". Ось тоді ми позбулися армії, ми позбулися ядерного статусу. І в результаті отримали війну. Якщо ми зараз підемо на подібні поступки, то миру не буде, буде ще більша війна. Тоді у Путіна зрозуміють, що це працює, що Україна зараз готова йти на поступки і ця система тероризму і гібридної війни діє. І що він робитиме? Він буде далі вести війну, тому що це працюватиме. Якщо ж ми хочемо, щоб це не працювало, нам треба саму думку залишити, що можливо домовлятися з Путіним  та його терористами", - підсумував Таран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-