У Європарламенті прокоментували імплементацію асоціації Україна-ЄС — проект доповіді

У Європарламенті прокоментували імплементацію асоціації Україна-ЄС — проект доповіді

Укрінформ
У Європарламенті позитивно оцінюють виконання Україною Угоди про асоціацію, відзначаючи необхідність завершення реформ.

Про це йдеться у проекті відповідної доповіді по Україні, автором якої виступив член комітету у закордонних справах депутат ЄП від Німеччини Міхаель Галер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Висновки комітету у закордонних справах створюють позитивну картину імплементації Угоди про асоціацію з Україною, незважаючи на численні недоліки, які українське керівництво все ще має усунути», - заявив Галер.

Зокрема, йдеться у документі, відбулися позитивні процеси у багатьох сферах, включаючи судочинство, децентралізацію, енергетику, у пенсійній системі та освіті.

Читайте також: У Європарламенті обговорять євроінтеграцію України

При цьому у проекті доповіді європарламентарії висловлюють особливе занепокоєння щодо функціонування законодавчих рамок стосовно боротьби з корупцією, завершення реформи з децентралізації, недостатності зусиль у процесах деогалігархізації та приватизації.

У зв'язку з цим у ЄП закликали керівництво України завершити започатковані реформ, а також скасувати електронне декларування для активістів, забезпечити повну незалежність генерального прокурора, створити Вищий антикорупційний суд.

Резолюцію щодо виконання Україною Угоди про асоціацію Європарламент планує проголосувати на пленарному засіданні у восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-