Росія блокує в Мінську пошук зниклих безвісти — Геращенко

Росія блокує в Мінську пошук зниклих безвісти — Геращенко

Укрінформ
На переговорах у Мінську Російська Федерація блокує створення механізму пошуку зниклих безвісти.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявила народний депутут України, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.

"У пошуку безвісти зниклих час завжди працює проти. Тому що чим більше відділяє нас років, місяців, тижнів від трагедії, зникають свідки, зникають артефакти,тому тут важливо виграти час. На жаль, через абсолютно деструктивну позицію РФ і їхніх маріонеток з так званих "ОРДО" і "ОРЛО" в Мінській групі, ми так само не просунулись в надзвичайно важливому для нас питанні створення механізмів пошуку зниклих безвісти за участі Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, Росії і запросити туди тих "товаріщей", які де-факто є на окупованих територіях", - заявила вона.

Читайте також: Геращенко розказала, які діти поїдуть у наступній групі на відпочинок у Хорватії

Геращенко зауважила, що Росія в Мінську продовжує займати позицію "нас там нет".

"Хоча росіяни, в тому числі "потєряшки" військові, знаходяться і в українських тюрьмах та просять Путіна "заберите на родину, не бросайте нас". Для Росії надати експерта в таку групу - це визнати, що вони там є. І тому ця робота блокується", - відмітила вона.

Геращенко зазначила, що українська сторона наполягає на створенні механізму пошуку зниклих безвісти аналогічно тому, який раніше було створено у Грузії - за участю МКЧХ та представників РФ.

"Для України, дуже важливо так само прослідити долю кожного зниклого і вшанувати пам'ять", - резюмувала нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-