Росія готується до потужної кампанії втручання в українські вибори - Президент

Росія готується до потужної кампанії втручання в українські вибори - Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що Україна мусить шукати шляхи до співпраці з іншими державами та координувати зусилля для вироблення механізму, що зробить неможливим стороннє втручання у виборчий процес.

Про це він сказав, виступаючи на нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кремль уміло прикриває свою підривну діяльність демократичними цінностями, демократичними принципами. І вже зараз ми мусимо шукати шляхи до співпраці з іншими державами та координувати зусилля для вироблення надійного механізму для запобігання стороннього втручання у виборчий процес і забезпечення вільного волевиявлення наших громадян. І особливу увагу зверніть на ті країни, які вже мають відповідні напрацювання», - сказав Порошенко. 

Як приклад, глава держави навів досвід Парижа, Берліна.

«Прошу відпрацювати можливість залучення німецьких, французьких, американських експертів для підготовки аналогічних законодавчих ініціатив в Україні», - звернувся Президент до послів.

Порошенко зазначив, що "4,5 роки були непростими, але зараз настає, мабуть, найбільш критичний момент". 

"Чому? Демократичний світ вступає в новий виборчий цикл", - зауважив він. 

За словами Президента, в Україні уже зараз провідні ІТ-кампанії фіксують створення десятки тисяч фейкових акаунтів із російським корінням. 

Читайте також: Президент поставив дипломатам “військово-технічне” завдання

«Росія готується до нової потужної маніпулятивної кампанії... І в мене немає жодного сумніву, що Москва не втратить жодної можливості, аби дискредитувати наші з вами здобутки, щоб посіяти зневіру серед громадян у завтрашньому дні та втому від європейського вибору. Маємо бути готові дати відсіч цьому. Хоча це завдання і непросте. Маємо вивчити досвід в кожній країні перебування. Досвід законодавчий, досвіт виконавчий, кроки ефективності, чому це так важливо, бо Росія дуже добре набила собі руку в інших країнах», - наголосив Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що «щупальця Москви дуже міцно проникли в соціальні мережі», медіа, кіберпростір. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-