Кремль розіграє карту заручників на українських виборах - Ірина Геращенко

Кремль розіграє карту заручників на українських виборах - Ірина Геращенко

Укрінформ
Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко переконана, що Кремль буде спекулювати на питанні звільнення українських заручників на українських виборах.

Про це вона написала у Facebook.

“Певні останні заяви ще більше утверджують мене в думці: Кремль розігруватиме карту заручників на українських виборах, підігруватиме своїм фаворитам, триматиме заручників до часу Х, аби потім віддати лояльним і рідним Кремлю політикам, аби показати, що тільки вони в Україні « нормальні» і вміють домовлятися, таким чином намагаючись і впливати на суспільні настрої, й дискредитувати всі зусилля української влади, яка бореться за якнайшвидше звільнення. Мене це тривожить. Й найбільше тривожить, що в цьому цинічному сценарії Кремля долі людей - нічого не варті”, - написала вона.

За словами першого віце-спікера, “ми не робимо виключень між в‘язнями на окупованих територіях і в тюрмах РФ і боремося за звільнення всіх”.

“Україна докладає всіх можливих зусиль для того, аби витягти наших і з тюрем РФ, і з окупованих територій. ОРДЛО ховає від нас десятки утримуваних і ми не погодимся забути наших людей в тюрмах окупантів”, - наголосила Геращенко.

Вона уточнила, що “ми цінуємо солідарну позицію світу й вважаємо, що тиск на Москву задля звільнення заручників має бути значно посилений”.

Читайте також: Рада ОБСЄ обговорить появу новітньої зброї РФ на Донбасі

“Як би не лякали нас адвокати Кремля, що на Путіна не можна тиснути, нам ближче порада Друга, сенатора МакКейна: з країною- бензоколонкою не варто сюсюкатися. Я не хочу обговорювати цифри, нещодавно оприлюднені як позиція Москви і ОРДЛО, бо українські переговорники мають і в Мінську, та й в Москві відстоювати позицію України, а не переживати, як би не розсердити Кремль”, - підкреслила Геращенко.

Вона додала, що на нараді українських послів детально поінформувала про роботу мінських груп, “деструктивну позицію росіян і їх маріонеток, відверто зазначила, що й від координаторів ОБСЄ ми очікуємо більш активної і конструктивної позиції, глибокого занурення в проблематику, а не поверхневої модерації”.

“Підкреслила одне, що маю чіткі директиви від Президента Порошенка : всіх - на всіх, це звільнення, в тому числі й всіх політв‘язнів Кремля”, - наголосила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-