Санкції проти РФ змушують Кремль повернутися до цивілізованої політики - Порошенко

Санкції проти РФ змушують Кремль повернутися до цивілізованої політики - Порошенко

Укрінформ
Російську агресію може зупинити лише об’єднана потужна позиція цивілізованого світу з глобальним лідерством Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з радником Президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Москву не зупинять футбольні чемпіонати, не зупинять весільні танці, не зупинять дарунки газових потоків. Москву зупинить об’єднана потужна позиція цивілізованого світу з глобальним лідерством наших партнерів - Сполучених Штатів Америки”, - підкреслив Порошенко.

Він подякував США за продовження санкційного режиму проти РФ.

“Це (санкції — ред.) не є покаранням, це є мотивація для Росії повернутися у цивілізоване суспільство, забрати свої війська з Криму і з Донбасу, не застосовувати хімічну зброю проти інших держав, зробити цивілізованою зовнішню політику, шанувати і поважати міжнародне право”, - наголосив Глава Української держави.

За його словами, санкції є ефективними, адже змушують Москву платити “велику ціну за брутальне порушення міжнародного права”.

Читайте також: Болтон попередив про наслідки, якщо Росія втрутиться у вибори до Конгресу

Президент також подякував Джонові Болтону за участь у параді військ до Дня незалежності та нагадав, що минулого року цього дня на параді в Києві був присутні міністр оборони США Джеймс Меттіс.

“Це не подобається нашим ворогам, але робить щасливими наших друзів. Це означає, що ми рухаємося у правильному напрямку”, - прокоментував Порошенко присутність на святкових заходах з нагоди незалежності України американських партнерів.

Як повідомляв Укрінформ, радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон відвідує Україну в межах свого турне до Європи та Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-