Луценко запозичить досвід США з протидії впливу Росії на вибори

Луценко запозичить досвід США з протидії впливу Росії на вибори

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко має намір ознайомитися з досвідом американських колег щодо технічної протидії російському впливу на вибори в США, аби убезпечити Україну від можливих спроб втручання Росії в українські вибори.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, 21 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я через деякий час матиму зустріч з американським спеціалістом по технічній протидії російському впливу на їхні вибори, який проводить в Україні цикл зустрічей і тренінгів. Я із задоволенням прийняв запрошення поспілкуватися з цим спеціалістом. Безумовно, це більша частина (компетенції - ред.) Служби безпеки України, але в силу того, що ми проводимо процесуальне керівництво в таких діях, мені буде не зайве ознайомитися з досвідом американських колег", - сказав Луценко.

Водночас генпрокурор додав, що, на його думку, російський фактор впливу на Україну в інформаційному полі є настільки глобальним, що самі громадяни також мають протистояти можливому втручанню.

Читайте також: ГПУ відкрила справу проти колишніх чиновників, причетних до "справи Манафорта"

"Українці мають прийняти рішення, спираючись на об'єктивні дані, а не на нав'язувані фантоми, які поширюються через відкрите інформаційне поле. Навіть в умовах війни ми не можемо собі дозволити закривати ті чи інші телеканали за те, що вони очевидно продукують "російські серіали фейкових новин" - таке українське законодавство і такі наші цінності. Бо якщо ми підемо на це, то будемо дуже схожі на саму Російську Федерацію, яка закриває будь-який неугодний канал. Але така відкритість і демократія, безумовно, є дуже сприятливою для кремлівських інформаційних атак", - констатував Луценко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-