Міграційна політика Трампа поки

Міграційна політика Трампа поки "не зачіпає" українців — Чалий

Укрінформ
Запроваджені адміністрацією Дональда Трампа обмеження для мігрантів наразі напряму не впливають на українців, проте нашим співгромадянам слід бути готовими до того, що труднощі з отримання американських в'їзних віз залишаться.

Про це заявив під час спілкування з журналістами в Укрінформі посол США в Україні Валерій Чалий, передає кореспондент агентства.

"Поки, що слава богу, (міграційна політика Трампа - ред.) на нас напряму не впливає, тому що ті програми, за якими приїжджають українці, якраз мають менші ризики неповернення, ніж інші програми, про які зараз говориться, зокрема по Мексиці та інших країнах", - сказав він.

Водночас дипломат визнав, що кількість українців, які приїздять на навчання чи роботу до США, а потім залишаються там на постійне проживання, збільшилася.

За словами Чалого, для дипломатів це є подвійним сигналом: з одного боку, це розвиток відносин між країнами, а з іншого - Україну залишають молоді спеціалісти у сфері ІТ і нових технологій.

"Американці вітають приїзд таких людей, у них є спеціальні програми. Тому поки що це (їх неповернення в Україну - ред.) негативно не впливає. Але треба бути готовим до того, що принаймні візове законодавство - не тільки міграційне, а саме в'їзд у США - не буде спрощено, тобто це буде складне питання, і американці пояснюють це своїми внутрішніми моментами і сферою безпеки також", - застеріг посол.

Чалий констатував, що найскладнішим моментом при вирішенні візових питань для громадян України є високий рівень зловживань, зокрема багато українців, які приїхали в США за лінгвістичними програмами, не повертаються додому, а через це на відмови у візах наражаються інші.

Читайте також: У ТОП-10 пріоритетів: Чалий спростував зменшення допомоги Україні від США

"Ми вже вийшли з "чорного списку", слава богу, але велика кількість отриманих відмов залишається. Посольство над цим працює", - зазначив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, чинний президент США запровадив обмеження для мігрантів, що прямують в Америку. Зокрема, з початку свого терміну Трамп видав кілька указів, які забороняли в'їзд громадян з окремих країн із переважно мусульманським населенням. Крім того, нині у Сполучених Штатах виник скандал у зв'язку з політикою нинішньої адміністрації щодо вилучення дітей у мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-