Термінові заходи щодо ув'язнених: єврокомісар написала Клімкіну і Лаврову

Термінові заходи щодо ув'язнених: єврокомісар написала Клімкіну і Лаврову

Документ
Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович написала листи міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну та главі МЗС РФ Сергію Лаврову з приводу затриманих і ув’язнених в обох країнах.

Текст листів офіційно оприлюднений сьогодні на сайті РЄ.

"На моє тверде переконання, ефективне дотримання прав людини цих осіб (ув’язнених – ред.) вимагає вживати всіх необхідних зусиль, спрямованих на задовільне вирішення їхньої ситуації, в тому числі через звільнення їх з гуманітарних причин. Я розумію, що ситуація щодо деяких з цих осіб є особливо тривожною та вимагає термінових заходів через серйозні загрози їхньому здоров'ю та інші проблеми", - йдеться у посланні, датованому 9 серпня.

Міятович нагадала, що 9 червня відбулася телефонна розмова між президентами України та РФ, під час якої було домовлено про підключення омбудсменів обох країн.

Читайте також: МЗС закликає світ посилити тиск на Росію задля звільнення Сенцова

"Я цілковито вітаю таке співробітництво між омбудсменами та під час мого останнього контакту з кожною з них запропонувала забезпечити будь-яку можливу допомогу для підтримки їх спільної роботи", - написала Міятович, вказавши, що продовжує стежити за ситуацією.

Як відомо, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля. Сьогодні 100-ий день його голодування.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-