Чалий розповів про майбутній візит Болтона в Україну

Чалий розповів про майбутній візит Болтона в Україну

Укрінформ
Посол України в Штатах Валерій Чалий називає візит радника президента США з питань нацбезпеки Джона Болтона в Україну хорошим знаком та символом підтримки.

Про це він сказав на брифінгу в Укрінформі щодо стратегічної співпраці між державами.

«Мене розкритикували, що це не президент США Дональд Трамп. Але повірте, що президент США дуже зайнятий зараз виборчим процесом, багатьма питаннями, тому я думаю, його уповноважений представник - абсолютно достойний рівень, і це символ, символ підтримки. І те, що заяви йдуть якісь критичні - думаю, якраз проросійські сили це відчувають, що є така підтримка, є такий символ і є практична взаємодія. Я вважаю, що це дуже хороший знак. Знак у тому, що Америка показує і Росії, і всьому світу: ми тут, ми будемо підтримувати Україну, ми бачимо ваших воїнів, ми бачимо, скільки ви віддаєте життів за нашу спільну безпеку, і ми з вами. От так я сприймаю цей візит радника нацбезпеки», - розповів Чалий, коментуючи візит Болтона в Україну.

Він повідомив, що йому відомо про суть зустрічі президентів України та США в Брюсселі.

«Дехто з експертів України навіть поставив під сумнів цю зустріч, мені навіть смішно стало. Але я знаю суть цієї зустрічі, ми вже опрацювали ті питання, які президенти підняли, були направлені відповідні листи. І зараз я вам скажу, що привіз назад ці листи і ми з Президентом будемо обговорювати дуже конкретні питання», - наголосив Чалий.

Посол України в США також розповів, що Болтон під час свого візиту проведе зустрічі з Президентом України, прем'єр-міністром, міністрами закордонних справ та оборони.

Читайте також: "Принципова позиція": Чалий пояснив, чому Україна має купувати техніку в США

«Я сподіваюся... Я, як посол, обережний, але ми запросили уповноваженого представника президента США взяти участь у параді (до Дня Незалежності - ред.). Там будуть американські підрозділи, що для мене важливо також. Це будуть американські воїни з нашими разом пліч-о-пліч, як це було минулого року за участю міністра оборони», - зазначив Чалий.

Як повідомлялося, радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон планує відвідати Україну з візитом у межах свого турне до Європи та Близького Сходу.

Як уточнив раніше посол України в США Валерій Чалий, планується, що радник президента Сполучених Штатів з питань нацбезпеки візьме участь у параді з нагоди Дня незалежності України 24 серпня в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-