Комітет виборців назвав три партії, які активно купують рекламу на ТБ

Комітет виборців назвав три партії, які активно купують рекламу на ТБ

Інфографіка
Укрінформ
«Радикальна партія Олега Ляшка», «Опозиційний блок» та «Батьківщина» активно купують рекламу на телебаченні за державні кошти.

Про це повідомляє ВГО «Комітет виборців України», проаналізувавши звіти політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІІ квартал 2018 року.

«Упродовж квітня-червня РПЛ загалом витратила 13,4 млн. грн. Із них половину суми, 6,5 млн, було спрямовано на оплату рекламних матеріалів. Зокрема, за 4,7 млн партія оплатила рекламу на телебаченні: кошти перераховано ТОВ «Новини 24» (понад 1,3 млн), ТОВ «Інформаційне агентство «112 Україна»» (1,7 млн), ТОВ «Телеканал «Прямий»» (1,2 млн)», - зазначають у Комітеті виборців України.

За даними КВУ, «Опозиційний блок» на другому місці серед парламентських партій за розмірами витрат на рекламу на телебаченні.

Так, організація зазначає, що «Опозиційний блок» витратив 15,7 млн, із яких 4,2 млн - на рекламу. Із них 3,2 млн спрямовано на рекламу на ТБ.

«Найбільше, понад 2,5 млн, «Опозиційний блок» перерахував ТОВ "Інтер реклама центр" за розміщення матеріалів в телеефірі. Платежі здійснено в квітні та травні», - йдеться у повідомленні.

Рекламні матеріали були куплені партіями за кошти, отримані із Державного бюджету України, зазначили у КВУ.

ВО «Батьківщина» витратила 31,9 млн, із яких 24,8 млн - на рекламу. Більшість витрат було проведено за власні кошти партії. Однак КВУ підкреслив, що частину реклами на ТБ партія оплатила за рахунок коштів державного фінансування. «Так, в якості оплати за виступ 1 млн державних коштів було перераховано ПрАТ "Телеканал "Інтер", 1,2 млн - ТОВ "Старлайт бренд контент", 1,4 млн. - ТОВ "Глобал медіа груп", - зазначила ВГО.

Читайте також: Експерти склали рейтинг найпопулярніших у ЗМІ народних депутатів

Партія «Самопоміч» витратила на оплату реклами на телебаченні 0,6 млн. грн. Держбюджету.

Як повідомлялося, раніше КВУ повідомляв, що найбільше коштів на політичну рекламу у квітні-червні витратили партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Самопоміч» та Радикальна партія Олега Ляшка; партії купували рекламу переважно за кошти державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-