Іще вісім росіян попросили Путіна обміняти їх на українських політв'язнів - Денісова

Іще вісім росіян попросили Путіна обміняти їх на українських політв'язнів - Денісова

Фото
Укрінформ
Ще вісім громадян РФ написали в середу заяви на ім'я Президента РФ Володимира Путіна з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів.

На цьому наголосила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"У ході моніторингових візитів до місць позбавлення волі ув'язнені громадяни РФ продовжують надавати заяви на ім'я Президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів", - повідомила вона.

Так, за її словами, у середу такі заяви написали Вячеслав Висоцький (ГУ "Черкаська виправна колонія № 62"), Валерій Іванов та Олександр Валехидіс (ГУ "Дрогобицька виправна колонія "40"), Владислав Гречин (ГУ "Одеська установа виконання покарань №21"), Віктор Агєєв (ГУ "Роменська виправна колонія №56"), Олег Доронін (ГУ "Городищенська виправна колонія №96"), Денис Сидоров та Євген Шаталов (ГУ "Житомирська установа виконання покарань №8").

Вона наголосила, що їх листи також будуть відправлені до МЗС України для передачі дипломатичною поштою до адміністрації президента РФ.

Читайте також: Російська комісія з помилувань "завернула" прохання матері Сенцова

Як повідомлялося, 3 серпня засуджений за тероризм росіянин Олексій Седіков подав заяву на ім'я президента РФ з проханням повернути його на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів.

Окрім того, такі заяви ще написали Олександр Саттаров та Фарух Камалов, які утримуються в Лук'янівському СІЗО.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них й журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-