Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про зв'язок між ґендерною дискримінацією та торгівлею людьми

Про зв'язок між ґендерною дискримінацією та торгівлею людьми

Блоги
Укрінформ
30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Торгівля людьми – це злочин та порушення прав людини, існування яких спричиняє чимало чинників – бідність, нерівність між державами, конфлікти. І серед них – дискримінаційні прояви та нерівність, в тому числі ґендерна.

На зв'язку між торгівлею людьми та ґендерної нерівністю наголошується в багатьох міжнародних документах, дослідженнях, експертних висновках. Конвенція Ради Європи із заходів з протидії торгівлі людьми, стороною якої з 2010 року є Україна, має окремі статті, спрямовані на зменшення ґендерної дискримінації та врахування ґендерної особливості постраждалих при наданні допомоги. Стратегія Ради Європи з питань ґендерної рівності на 2018-2023 роки, вказує, що базується на правозахисних конвенціях цієї організації, включаючи вже згадану із протидії торгівлі людьми.

ГРЕТА – Група експертів Ради Європи з питань протидії торгівлі людьми приділяє чимало уваги в моніторинговому процесі та звітах цьому питанню.

Про зв'язок між ґендерною дискримінацією та торгівлею людьми у Всесвітній день протидії торгівлі людьми вестиму мову в бесіді з журналістом Сергієм Губіним («Українська перспектива»).

Катерина Левченко, урядова уповноважена з ґендерної політики
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-