Звільнення політв'язнів: Геращенко вважає, що Кремль готує

Звільнення політв'язнів: Геращенко вважає, що Кремль готує "козир" до виборів в Україні

Укрінформ
Представник України в ТКГ Ірина Геращенко прогнозує активізацію з боку РФ діалогу з обміну громадян РФ, затриманих або засуджених в Україні, на політв'язнів РФ на старті виборчої кампанії в Україні.

Також Геращенко не виключає, що Кремль спробує використати цю тему на користь лояльних до Кремля кандидатів у президенти і партій. На цьому вона наголосила у Facebook.

«Все це наводить на думку, що Кремль чекатиме старту української виборчої кампанії і потім спробує грати не лише на темі заручників, але й більш широко - Донбасу, війни і миру, підштовхуючи до «прямих переговорів» з ОРДЛО і демонструючи прихильність до певних кандидатів і партій, готових розмовляти на умовах Кремля, а не з позиції України (що робить нинішня влада й що так дратує Кремль)», - зазначила вона.

Водночас Геращенко підкреслила неприпустимість використання доль людей як «інструменту для впливу на український політичний ландшафт».

Віце-спікер нагадала, що з березня Україна не отримала жодної відповіді від РФ на пропозицію віддати 36 росіян в обмін на українських політв'язнів.  Окрім того, зазначила  вона, залишились безрезультатними інші пропозиції української сторони в Мінську щодо продовження звільнення українців з окупованих територій. 

Читайте також: Обмін в'язнями: Денісова направила офіційного листа омбудсмену РФ

Як повідомлялося, 27 липня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила російському омбудсмену Тетяні Москальковій офіційного листа з пропозицією обміняти 36 громадян РФ, затриманих або засуджених в Україні за злочини проти держави.

25 липня представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що Київ ініціює проведення на наступному тижні спільного засідання за участю омбудсменів України Людмили Денісової та Росії Тетяни Москалькової для розблокування питання обміну 36 утримуваних в Україні росіян на українців, що утримуються в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-