Обмін в'язнями: Денісова направила офіційного листа омбудсмену РФ

Обмін в'язнями: Денісова направила офіційного листа омбудсмену РФ

Документ
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила омбудсмену РФ Тетяні Москальковій офіційного листа з пропозицією обміняти 36 громадян РФ, затриманих або засуджених в Україні за злочини проти держави.

Про це вона написала у Facebook, виклавши скан-копії сторінок листа.

"Ініціатива України щодо звільнення політв’язнів - громадян України, яких утримують на території РФ і на тимчасово окупованій території АР Крим із одночасним звільненням 36 громадян РФ, затриманих або засуджених за здійснення злочинів проти держави України, так і залишається без відповіді. За результатами дискусії на засіданні Тристоронньої контактної групи, яка відбулася у Мінську 25 липня, російська сторона запропонувала викласти суть української ініціативи в листі до Уповноваженого з прав людини Російської Федерації", - написала Денісова.

Читайте також: 36 росіян на бранців Кремля: Київ ініціює засідання групи з Денісовою та Москальковою

Денісова зазначила, що в листі йдеться також про можливість проведення наступного засідання ТКГ за участю уповноважених України і РФ, аби обговорити питання організації гуманітарних візитів для перевірки умов утримання в’язнів, а також переміщення ув’язнених з місць несвободи на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Лист датований 27 липня 2018 року.

Як повідомлялося, 25 липня представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що Київ ініціює проведення на наступному тижні спільного засідання за участі омбудсменів України Людмили Денісової та Росії Тетяни Москалькової для розблокування питання обміну 36 утримуваних в Україні росіян на українців, що утримуються в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-