Геращенко нагадала у Мінську, що жодних омбудсменів

Геращенко нагадала у Мінську, що жодних омбудсменів "Л/ДНР" не існує

Укрінформ
Засідання всіх підгруп Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 25 липня були повноцінними, але безрезультатними через деструктивну позицію Росії та її маріонеток.

Про це написала у Facebook представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"В середу в Мінську відбулися повноцінні, але, на жаль, безрезультатні переговори. Через деструктивну позицію РФ і їх маріонеток з ОРДЛО... Українські представники, як і завжди, працювали в усіх групах. Зокрема, в гуманітарній, окрім мене, взяли активну участь експерти СБУ і МінТОТ. Правда, озвучуючі кремлівські хотєлки, запрошені з ОРДЛО, кричали, що вестимуть розмову про звільнення лише з іншою однією особою", - написала Геращенко.

Коментуючи повідомленні російських ЗМІ про буцімто зрив засідання гуманітарної підгрупи, вона зауважила, що Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік ще вчора спростував "маячню, яку розганяють деякі невміняємі персонажі і такі ж сайти" і попросила українські ЗМІ її не поширювати.

Читайте також: 36 росіян на бранців Кремля: Київ ініціює засідання групи з Денісовою та Москальковою

Геращенко також акцентувала, що, згідно з Конституцією, в Україні є один омбудсмен - Людмила Денисова.

"Звичайно, ніяких "омбудсменів ЛНР/ДНР" не існує, як і самих "ЛНРДНР", про що я щоразу, максимально ввічливо нагадую пріглашенним з ОРДЛО в Мінську", - зазначила вона.

Сепаратиські, а потім російські ЗМІ 25 липня повідомили про "дивну поведінку" представника України у гуманітарній підгрупі Ірини Геращенко, яка розпочала свій виступ на засіданні з "антиросійської риторики", образила "представника "ДНР" Дар'ю Морозову і після цього залишила засідання.

Як повідомлялося, у середу у Мінську відбулась зустріч робочих підгруп Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-