Порошенко й заступник держсекретаря США скоординували протидію Nord Stream2

Порошенко й заступник держсекретаря США скоординували протидію Nord Stream2

Укрінформ
Президент Петро Порошенко та заступник державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсісо Феннон скоординували підходи з протидії реалізації проекту “Північний потік-2”.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Співрозмовники скоординували підходи і практичні заходи української та американської сторін у справі протидії будівництву газогону “Північний потік-2”, - розповіли в АП за підсумками зустрічі Президента із заступником Держсекретаря США.

Глава держави підкреслив, що спільна координація дій у питаннях недопущення будівництва “Північного потоку-2” є дуже важливою, та наголосив, що цей проект загрожує не лише енергетиці України і Європи, а напряму стосується геополітичної безпеки.

“І я вітаю абсолютно чітку і послідовну позицію американського президента Дональда Трампа і американської адміністрації, американського уряду. Для нас це надзвичайно важливо”, - сказав Порошенко.

Читайте також: До Сенату США внесли законопроект із санкціями проти партнерів Північного потоку-2

Зазначається, що на зустрічі були також обговорені питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США, зокрема у сфері енергетичного співробітництва.

“Ми маємо дуже великий перелік тем для обговорення. Можу наголосити, що сьогодні вперше енергоблок Южно-Української атомної електростанції запрацював на американському паливі компанії Westinghouse”, - зауважив Президент.

Він висловив вдячність американській стороні за послідовну підтримку та практичну допомогу Україні в зусиллях з диверсифікації джерел енергопостачання, зниження залежності у цьому питанні від РФ та реформування енергетичного сектору держави загалом.

У свою чергу, заступник державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон підкреслив важливість відносин між нашими країнами, зокрема у сфері енергетичної безпеки.

“Також хочу висловити непохитну підтримку України з боку США і категоричний спротив проекту “Північний потік-2”. Хочу підкреслити необхідність підтримки надійного транзиту газу в Україні. Ми всі єдині в США щодо підтримки України”, - запевнив Феннон.

Крім того, він відзначив рух у здійсненні реформ, підкресливши, що нинішні реформи в Україні сприяють ще більшому обсягу інвестицій та є важливим сигналом для решти світу інвестувати в країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-