КВУ назвав фракції, які найчастіше голосують

КВУ назвав фракції, які найчастіше голосують "за"

Інфографіка
Укрінформ
Фракції "Народний Фронт", "Радикальна партія Олега Ляшка" та "Блок Петра Порошенка" найчастіше голосують за ухвалені закони.

Про це свідчать дані ВГО "Комітет виборців України" щодо аналізу результатів голосувань Ради, проведених за час роботи її восьмої сесії.

«Упродовж лютого-липня 2018 р. в середньому за ухвалені закони голосували 78% народних депутатів Народного Фронту, 72% - Радикальної партії Олега Ляшка та 70% - Блоку Петра Порошенка», - зазначається в повідомленні.

Також за даними КВУ ухвалені закони підтримували 67% депутатів «Самопомочі».

Значно менше голосів віддавали позафракційні депутати - 46% та депутати фракції «Батьківщина» - 43%.

При цьому наголошується, що найменше підтримували ухвалені закони депутати «Відродження» (30%), «Волі народу» (28%) та «Опозиційного блоку» (21%). Депутати Опоблоку не віддали жодного голосу за 25 законів.

Читайте також: ОПОРА назвала найбільш дисципліновані фракції Ради

КВУ звертає увагу, що в останні два роки значно зросла підтримка ухвалених законів з боку депутатів «Радикальної партії Олега Ляшка».

«РПЛ де-факто працює як третій член коаліції, про що свідчить збільшення кількості позитивних голосувань. Якщо в 2016 році в середньому «за» натискали 54% депутатів РПЛ, то в 2017 році - вже 67%, а в 2018 році - 72%. Таким чином, абсолютна більшість законів Ради приймаються, в тому числі, голосами РПЛ та, в меншій мірі, «Самопомочі», - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Всього за час роботи восьмої сесії було ухвалено 46 законів, не враховуючи законів щодо ратифікації. У середньому за них голосували 245 народних депутатів.

При аналізі КВУ враховувала голосування за закони, що були ухвалені парламентом та підписані Президентом упродовж 8 сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-